Impact

Sklopivi klizni mehanizam Impact s materijalom Eclissi je sastavni dio svih modela Pergotendi.
Impact je sklopivi klizni mehanizam izrađen od aluminijskih vodilica u kojima se nalaze zupčasti remeni od fiberglasa pojačani s inox nitima, a pokreće ih aluminijska osovina pogonjena elektromotorom i "pametnom" elektronikom koja u sebi sadrži memoriju krajnjih točaka te ovisno o vremenskim uvjetima i temperaturi regulira zategnutost materijala ECLISSI.
Materijal ECLISSI je 100% blackout tj. on je jedini materijal na tržištu koji reducira 87-89% UV zraka. Osnovica materijala izrađena je od crnih niti dok je s vanjske i unutarnje strane presvučen akrilnim pvc-om što ovom jedinstvenom materijalu i zaštićenom proizvodu tvrtke Corradi daje odlike odličnog termičkog izolatora koji i pri najsunčanijim danima smanjuje temperaturu ispod njega. Materijal ECLISSI izrađuje se u 2 osnovne boje a to su: bijela i krem. Aluminijske vodilice izrađuju se u tamno smeđoj boji, antracit crnoj, aluinox, krema i bijeloj dok se poprečni alu profili proizvode isključivo u krem i bijeloj boji.
S obzirom na to da kupci ponekad već imaju gotovu pergolu ili žele neku drugu nosivu konstrukciju moguće je sklopivi mehanizam Impact aplicirati na takve konstrukcije, ali uz obavezno poštivanje određenih tehničkih uvjeta. Postoji dva različita sistema: Impact Flat (bez pada) i Impact Tilted (s odgovarajućim padom 12 - 15% kao i na konstrukcijama Pergotendi).