Skip to content

Hotend

Alkemija između Vas i prirode

Tvrtka Hotend d.o.o. osnovana je 1988. godine kao jedna od prvih tvrtki za proizvodnju i ugradnju tendi na prostoru Republike Hrvatske. Od svojih prvih dana postojanja tvrtka je uvoznik vrhunskih materijala proizvedenih od strane vodećih svjetskih proizvođača u domeni zaštite od sunca koje ugrađuje u svoje proizvode, što uz kvalitetno osposobljene kadrove, modernu tehnologiju i dugogodišnje iskustvo jamči vrhunsku kvalitetu Hotend proizvoda.

Hotend je ekskluzivni zastupnik slijedećih tvrtki: Corradi (Hrvatska, BIH i Crna Gora), Sunsquare (Hrvatska, Slovenija i Crna Gora), te Modularte (Hrvatska).

INOVACIJA:
PARADIGMA NAŠEG VANJSKOG NAMJEŠTAJA

Inovacija je sposobnost obnove, ali i uvođenja novih sustava i procesa. Inovacija je modernizacija i znatiželjan, pažljiv i nekonvencionalan fokus na budućnost.

Tako se razvijaju novi materijali i mehanizmi, kontinuirano poboljšavajući performanse proizvoda. Tako se prijavljuju novi patenti, uspostavljaju partnerstva s brojnim nacionalnim i međunarodnim istraživačkim organizacijama.

DIZAJN: NAŠA RAZLIČITA SVOJSTVA

Elegantno, jednostavno, neuobičajeno. Ovo je stil Hotenda. Nepogrešiv izgled jedna je od jakih strana koje su oduvijek razlikovale marku. Strast za nekonvencionalnim rješenjima i pažnja prema detaljima poput osvjetljenja, bočnih zatvaranja i dodataka samo su dva tajna sastojka koja omogućuju stvaranje jedinstvenih prostora, poput vašeg vremena.

EMOCIJA: DODIR KOJI NIKAD NE MOŽE BITI SUVIŠAN

Kada se prostor angažira, stimulira i zadivi, generiraju se emocije.

Igra svjetla i sjene, integrirani audio sustavi, čiste linije: neki prepoznatljivi elementi  rješenja tvrtke Hotend koji stvaraju posebne atmosfere i doprinose uspostavljanju intimnog odnosa između okoliša i onih koji uživaju u njemu.

Želimo ponuditi neočekivana rješenja, osobne i prilagodljive prostore koji nadahnjuju priče, kulturu i snove.

Želimo uzbuditi i stvoriti jedinstveno i dragocjeno iskustvo. Kao i vaše vrijeme. Poput Hotenda.

Naša povijest

1988.
Osnovan je Hotend kao obrt za izradu i ugradnju tendi.
1993.
Hotend postaje ekskluzivni izvođač svih tendi za Phillip Morris (Marlboro) za Republiku Hrvatsku.
1998.
Hotend izrađuje sve vrste sklopivih i fiksnih tendi za najprestižnije hotele i restorane, te ostale pravne osobe. Neke od njih su: Interbrew (Ožujsko, Stella Artois), Bavaria beer, Jamnica, Pivovara Union,..
2001.
In Greece, more precisely in Piraeus, Hotend installs awnings U Grčkoj, točnije u Pireju Hotend ugrađuje tende i zavjese na jednoj od najpoznatijih svjetskih jahti u povijesti Christina O*. Postoji jedna poznata izreka vezana za Christinu O*: „Kada bi ova jahta mogla pričati, ispričala bi vam trenutke kada se na njoj stvarala povijest modernog svijeta“.
2003.
Hotend započinje suradnju sa tvrtkom Corradi srl. koja je izumila i patentirala Pergotende®. Bili smo prva tvrtka izvan Italije na njihovom velikom projektu OUTDOOR LIVING SPACE. Prvi i jedini model Pergotende®bio je Pergotenda® 45 čija je nosiva konstrukcija izrađena od lameliranog drva nordijskog bora.
2007.
Tvrtka Corradi srl. otvara svoja predstavništva u cijelom svijetu, a Hotend postaje ekskluzivni zastupnik za područje Rebublike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
2008.
Izrađen je prvi model Pergotende® izrađen kompletno od aluminija - Pergotenda® Millenium. Jedan od prvih primjeraka tog modela postavljen je od tvrtke Hotend na terasi Boutique hotela Bevanda u Opatiji.
2009.
Nastaje prva samostojeća Pergotenda® Kubo, te se započinje sa projektiranjem i ugradnjom sklopivih jedara za zaštitu od sunca.
2012.
Osnovana je tvrtka Hotend d.o.o. kao pravni slijedbenik obrta Hotend.
2013.
Corradi uvodi na tržište prvu Bioklimatsku pergolu na svijetu, model Helyos, s kojom su se prezentirali na sajmu Design+Brands u Guangzhou , u Kini i osvojili nagradu za najbolji brend. Prve Bioklimatske pergole izvan Italije montira tvrtka Hotend d.o.o. na Boutique hotela Bevanda u Opatiji. To se događa samo par mjeseci nakon što su prvi komadi tog modela montirani u Italiji na Lido di Venezia za Filmski festival (Mostra Internazionale del Cinemo).
2015.
Tvrtku Corradi kupuje tvrtka Renson iz Belgije (svjetski lider u proizvodnji ventilacionih fasada, sistema za zaštitu od sunca i biklimatskih pergola). Hotend i dalje ostaje ekskluzivni zastupnik tvrtke Corradi za Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.
2018.
Hotend d.o.o. investira u kupnju novog proizvodnog pogona u Industrijskoj zoni Astra u Općini Dražice koja se nalazi u okolici grada Rijeke.
2019.
Hotend d.o.o. započinje sa poslovanjem u novom pogonu u Dražicama.
2019
Međunarodni ekonomski forum „Perspektive“ dodjeljuje tvrtki Hotend d.o.o. i vlasniku Horvat Antonu prestižno priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za razvoj ideja, inovacija i investicija u poduzetništvu u kategoriji tvrtki od 11 do 50 zaposlenih u srednjoj i jugoistočnoj Europi.
2020.
Hotend d.o.o. postaje ekskluzivni zastupnik austrijske tvrtke SUNSQUARE (vodeća svjetska tvrtka u proizvodnji sklopivih jedara, prvo sklopivo jedro patentirali su još 1990. godine).
1988.
1993.
1998.
2001.
2003.
2007.
2008.
2009.
2012.
2013.
2015.
2018.
2019.
2019.
2020.
1988
1993
1998
2001
2003
2007
2008
2009
2012
2013
2015
2018
2019
2019
2020